Grimaldi Barolo Badarina DOCG 2013

Grimaldi Barolo Badarina DOCG 2013

399,00 Kr

Vejl. udsalgspris 399,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Barolo Badarina Bruna Grimaldi DOCG.

Område/type: Piemonte - italiensk rødvin.

Årgang: 2013. Alkohol-%: 14,5%.

Robust og fyldig med intens duft. Barolo Badarina fra Bruna Grimaldi har en lang eftersmag og en granatrød farve. Aromaer med noter af violer, peber, hindbær og tørrede roser sammen med flot integreret fad og lagring. Nebbiolo står meget stærkt blandt alverdens druesorter og er anerkendt for at stå bag store og komplekse vine med fuld krop, som kan lagres i 10-20 år. Nebbiolo druen er råstoffet bag Barolo og Barbaresco. Nebbiolo er meget følsom overfor klimaet, hvilket er årsagen til, at sorten sjældent ses udenfor Piemonte, da vinstokkene skal plantes på de bedste sydvendte skråninger. Barolo Badarina 2013 Bruna Grimaldi DOCG har fået hele 97 points hos Wine Enthusiast.

 

Bruna Grimaldi

Grimaldi familien har sine dybe rødder i Piemonte. Født og opvokset mellem bakkerne, der forbinder Grinzane Cavour til Serralunga. En passion for vin og arbejdet i vinmarkerne er blevet overleveret gennem årtier.

 

Giacomo Grimaldi begyndte at sælge druer i 1957, men det var først i 60erne at Giovanni Grimaldi sælge vin. I 90'erne tog Bruna Grimaldi og Franco Fiorino over og med dem tog vingården den drejning som i dag danner grundlaget for Grimaldi og deres vine.

 

I 2013 bliver deres søn Simone en del af vinfremstillingen, da han bringer sin ungdommelige lidenskab til vingårdens marker og kældre.

 

Det er et rigtigt familie foretagende der gennem 3-4 generationer er blevet overleveret og forbedret gennem årene og altid med stor respekt og fokus på det omhyggelige og respektfuld arbejde, der følger naturen og planternes livscyklus.

 

Filosofien hos Grimaldi er enkel og afgørende. Kvaliteten af ​​vinen begynder altid i vinmarken. Sunde vinmarker og vinplanter, giver sunde vine. Og i Grimaldi tilfælde = Store vine.

Kommentarer 0