FontanaBianca Barbaresco

FontanaBianca Barbaresco "Bordini" DOCG 2014

399,00 Kr

Vejl. udsalgspris 399,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Rødbrun i farven. Markant ældet duft med skovbund, blomme, tjære, lakrids og veludviklet duft. Farven er intens og elegant rubinrød, opnår med tiden tiltalende orange reflektioner. Duften er frugtagtig, med klar duft af hindbær, tørrede violer og geranium. Smagen er tør, intens, fyldig og varm. Strukturen er delikat takket været en elegant harmoni, der akkompagnerer dens udvikling. Her er lækker fylde og koncentration.

 

Land Italien
Område Piemonte
   
Velegnet til Oksekød, Vildt
Alkoholprocent 14%
Druesorter Nebbiolo

 

Fontanabianca

Fontanabianca holder til i Neive Piemonte ved landsbyen Bordini, hvor Aldo Pola med sin familie har lavet vin siden 1969. Neive ligger i et ganske særligt område i Langhe, Barbaresco distriktet. Sammen med Treiso, Barbaresco og San Rocco Seno d'Elvio, de er de "hovedstæder" i regionen.

 

Fontanabianca er særligt dedikeret til røde vine, især Barbaresco, juvelen i regionen. Parfume, elegance og krop er de grundlæggende elementer i vores vine. Desuden er brugen af fad til lagring af Barbaresco, Barbera og Langhe Nebbiolo (som aldrig varer mere end 15 måneder) afbalanceret for at opnå blødgjorte tanniner og bevare den naturlige smag af vinen. Dolcetto og Arneis modnes udelukkende på rustfrit stål.

 

Fontanabianca ønske er at præsentere området i flasken. For Fontanabianca betyder det at høj kvalitet altid skal afspejle sin oprindelse. Dette uanset hvilken vin der er tale om.

 

Filosofien hos Fontanabianca:

 

Kvalitetsvin skal smage af og afspejle sin oprindelse

Vin er et naturprodukt

Tradition og teknologi

Vi laver vin til vinnydere

 Vi passer på natur og miljø

 

Årlig produktion: 60.000 fl.

 

Topmarker:

 

CRU Bordini

Sydlig eksponering beliggende i kommunen Neive. Druerne er perfekte til fyldig, elegant, frugtig og behagelig vin, der kan nydes ung. Lageringspotentialet på flaske er fremragende.

 

CRU Serraboella

Sydlig/vestlig eksponering beliggende i kommunen Neive. Druerne er perfekte og giver vine med stor elegance, syre og mineralitet. Lageringspotentialet på flaske er fremragende.

 

Kommentarer 0