Farnete Barco Reale Di Carmignano DOC 2017

Farnete Barco Reale Di Carmignano DOC 2017

110,00 Kr

Vejl. udsalgspris 110,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Dyb og intens med en rubinrød farve og en bouquet der leder tanken hen på kirsebær med elegante balsamiske og krydrede noter. Smagen stor og omsluttende, med den charmerende elegance i ganen. Manuelt høstet og fermenteret i separate rustfrie ståltanke. Efter gæring stikkes vinen sammen og modner yderligere 8 mdr. på egefade. Flaskegærer vine yderligere min. 8 mdr. på flaske inden frigivelse.

 

Område Toscana
Druesorter Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Gambero Rosso 2 glas (S)
Politiken Testvinder

 

 

 

 

Tenuta le Farnete

Le Farnete i byen Carmignano, nær Firenze. Den dækker et areal på 40 ha. i Carmignano DOCG zonen, og Pierazzuoli Familien ejendom siden 1990.

 

Helt tilbage i 1716 blev det bekendtgjort/erklæret at vinområdet(Carmignano) fik lov til at gå med skib og kommercialiseres. Dette betragtes i dag som det første eksempel i verden på en slags DOC(​​denomineringsvaluta Controlled Origin). Kun tre andre toscanske områder havde samme benævnelse (Chianti, Pomino og Valdarno Superiore).

 

Bekendtgørelsen blev på to sider. På den første side identificeres de geografiske grænser, mens der på den anden side blev specificeret regler for produktion og vinfremstilling. Carmignano er den eneste DOCG af Italien, som er forpligtet til at anvende Cabernet Sauvignon.

 

11 ha. vinmarker alle plantet syd/sydøst for optimal modning af Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Gennemsnitsalder på planterne er 10 til 40 år.

 

 

Le Farnete er under omlægning til økologisk drift. Det vil sige at de i princippet har været økologiske i rigtig mange år, men ikke før for et par år siden søgte om certifikatet. Hele vingården drives efter princippet om green farming hvilket betyder at der er investeret massivt i alternativ energi, solcelleanlæg etc.

Kommentarer 0