Cappella Chianti Colli Senesi

Cappella Chianti Colli Senesi "Arciduda" DOCG 2015

129,00 Kr

Vejl. udsalgspris 129,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Ægte "Toscaner". En oprigtig og autentisk Sangiovese med elegant syre, fylde og elegance. Macerationen varer i en uge, og fermenteringen er naturlig. Denne vin er ikke designet til vinsmagning, men til dit bord! Prøv den til klassiske toskanske pastaretter og andet rustik mad. Du bliver ikke skuffet!

 

Land Italien
Område Toscana
Flaskestørrelse 75 cl
Velegnet til Gris, Oksekød, Vildt
Alkoholprocent 13,5%
Druesorter Sangiovese
Jyllands-Posten 5 stjerner. Smagningens overraskelse: tør, frugtig, rank, kølig, elegant. Flot til prisen. God balance og helhed.

 

 

Vingården ligger kun få kilometer fra byen San Gimignano, berømt for sine middelalderlige tårne ​​og for dens Vernaccia.

 

Giovanni Leoncini købte denne gamle gård og besluttede engang på 1980'erne sammen med sin datter Antonella. De byggede vinkælder og købte yderligere en ejendom for at plante flere vinmarker.

 

Det var i de år de hvide vine Rialto, Prima Luce og de røde vine Serreto og Donna Flavia blev født på de nøje udvalgte vinmarker.

 

Flavia overtog sammen med sin mand Francesco efter sin farfar Giovannis død videreførelsen af vingården med samme lidenskab for jorden og landbruget og i dag repræsenterer Flavia og Francesco fjerde generation af lidenskabelige vindyrkere og fortsætter traditionen og konsoliderer vinavlen gennem en omhyggelig styring af jordens mikrobiologiske aktivitet og balance.

 

Vinstokkene gødes med kompost fremstillet på stedet med vegetabilsk materiale (De beskårne vinstokke) sammen med organisk materiale(gødning) produceret af dyrene der græsser i vinmarkerne (geder, æsler og heste). En yderligere integration er tilvejebragt af vegetabilske gødninger (byg, bønner og linser) plantet mellem vinplanterne.

 

Den hvide drue Vernaccia er plantet på bjergskråninger med en jord med en sand struktur, der også er rig i marine fossiler. De røde druer Ciliegiolo, Colorino, Sangiovese og Merlot er plantet på plotterne med mere lerholdig jord.

 

Flavia og Francesco har en klar filosofi i deres vindyrkning som kommer til udtryk i maksimal pleje af hele planten og i særdeleshed plantens rodsystem som de mener er det vigtigste parameter for udvikling af kompleksitet og storhed i vinen.

 

En tankegang og filosofi der understreger deres ønske om at producere vine, der er beregnet til mad. Vine, der skal forstås langsomt, og på ingen måde være en øjeblikkelig eksplosion på næsen og ganen. Slow wine!

 

Vingårdens beskedne størrelse på 8 ha. og sammen med den dybe respekt for helheden og deres ekspertise gør at de dyrker vinen udelukkende ved håndens kraft. Vinkælderen er udstyret med den nyeste teknologi uden at give afkald på vingårdens gamle traditioner, såsom gæring og lagring i cement og terrakotta. Alle vine spontangærer helt uden tilsætning af gær.

Kommentarer 0