Clos St Patrice Châteauneuf du Pape

Clos St Patrice Châteauneuf du Pape "Monopole" 2015

999,00 Kr

Vejl. udsalgspris 999,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Clos St Patrice Châteauneuf du Pape "Monopole" 2015 – Rhône

Oprindelsen af navnet Saint Patrice går tilbage til det 18. århundrede under Jean DE POWER, ambassadør for Châteauneuf du Pape-vine i Irland. Århundreder har formet clos, dens vinstokke og dets vine. I 1838 blev Clos Saint Patrice kendt som «et af de bedste Châteauneuf-du-Pape vinmarker». Flere skrifter bekræfter Clos 'omdømme og blev kvalificeret som «den ældste Châteauneuf-du-Pape-vin» i 1920'erne

Clos terroir, grundlagt på kalkstenbjerget.  Saint Patrice-vine alle de bedste kvaliteter, som Châteauneuf-du-Pape-betegnelsen har at tilbyde: finesse, balance, kraft og mineralitet. Beliggende i hjertet af landsbyen Châteauneuf-du-Pape, på en jord af afrundede småsten og flint, blev Clos St Patrice - længe glemt.

Clos Saint Patrice-plottet ligger i hjertet af landsbyen Châteauneuf-du-Pape, på et område kaldet Saint-Patrice.

 Jordens overflade består af de bemærkelsesværdige og traditionelle afrundede flintsten, der bidrager til betegnelsens originalitet og rigdom. Dens jord og undergrund er rig på ler og sand fra hill colluvions. Denne særlige karakteristika giver Clos Saint Patrices terroir en stærk identitet og fremragende kvalitet takket være en perfekt balance mellem de varme og solrige karakter af småstenene, der er tempereret af lejens kølighed og sandheden.

Clos strækker sig over 1,8 ha og består af gamle Grenache og Mourvèdre vinstokke fra forfædre massive valg, der regelmæssigt tilføjes med certificerede planter af høj kvalitet. Druerne høstes udelukkende for hånd og med optimal modenhed, inden de omhyggeligt sorteres.

Vinen lagres dels i betonkar og dels i store franske egefade i minimum 14 måneder. Efterfølgende lagres vinen på flaske i kælderen i minimum 12 måneder.

Balance, elegance, finesse og mineral karakteriserer Clos St Patrice.

Duft af solbær, eg, mørk kirsebær, eg og røg.

I munden tætte mørke kirsebær, solbær, læder, eg, røg og tobak. Skovbund og nødder. Medium surhedsgrad, medium plus tanniner og tør. Elegant men alligevel powerfuld.

 

Kommentarer 0