Domaine St Patrice Châteauneuf du Pape 2015

Domaine St Patrice Châteauneuf du Pape 2015

499,00 Kr

Vejl. udsalgspris 499,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Domaine St Patrice

Oprindelsen af ​​navnet Saint Patrice går tilbage til det 18. århundrede under Jean DE POWER, ambassadør for Châteauneuf du Pape-vine i Irland. Århundreder har formet clos, dens vinstokke og dets vine. I 1838 blev Clos Saint Patrice kendt som et af de bedste Châteauneuf-du-Pape vinmarker. Flere skrifter bekræfter Clos 'omdømme og blev kvalificeret som den ældste Châteauneuf-du-Pape-vin i 1920'erne. I 2009 købte Guy Jullian og hans søn Jérôme Clos. Disse seneste generationer af en beskeden familie af vindyrkere fra Châteauneuf-du-Pape blev således de første ejere af et monopol i Châteauneuf-du-Pape.

Elegansen af Côtes-du-Rhône Domaine St Patrice kommer fra den komplementære karakter af terroirerne, der nærer vinen. Côtes du Rhône produceret af de fabelagtige terroirer ved siden af Châteauneuf (le Coudoulet, Les Champauvins) Den grusagtige, røde ler og sandsten undergrunden, dækket enten med knuste sten eller afrundede småsten, baner vejen for en unik balance. Her er tale om gamle vinstokke.

Man tilstræber sen høst, som starter midt september med Syrah dryerne og slutter midt oktober med Grenache og Mourvedere. Vinen lagres dels i betonkar og dels i store franske egefade i minimum 14 måneder. Primært lavet på Grenache.

Kraftig og fyldig Cdr, som alligevel er blød og behagelig i munden. Der udtrykker en aromatisk palette af timian, sort oliven og brombær.

Samlet er en kødfuld, kraftig Rhône-vin med tydelige violnoter, en jernagtig undertone og indslag af solbær, let bitre kirsebær og hvid peber.

Land                                                Frankrig

Område                                         Côtes du Rhône

Flaskestørrelse                           75 cl

Velegnet til                                   Kalv, Lam, Oksekød, Vildt

Alkoholprocent                           15%

Druesorter                                    Grenache, Mourvèdre, Syrah

Kommentarer 0