Massico Appassimento Puglia IGT 2016

Massico Appassimento Puglia IGT 2016

Stykpris v/ 1 Stk. 129,95 Kr

Stykpris v/ 6 Stk. 109,95 Kr 129,95 Kr Stykpris v/ 12 Stk. 89,95 Kr 129,95 Kr

Vejl. udsalgspris 129,95 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Massico Appassimento Puglia IGT 2016

Druerne kommer fra 15-30 år gamle vinplanter alle manuelt høstet og nøje selekteret. Herefter tørret, ligesom Amarone, i min. 30 dage, hvilket giver det klassiske rosinpræg. Herefter 6-8 måneder på Barrique og 4 måneder på flaske inden frigivelse. Resultatet af kompromisløs udvælgelse, tørring af druerne og en af Italiens bedst vinmagere, er intet mindre end fantastisk.


Prægtigog ualmindeligtcharmerende frugtbombemed lækker sødme og en lang silkeblød eftersmag.

Serveringstemperatur: 15-16 C°
Alkohol: 14 %
Druer: 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia, 20% Merlot.

 

 

 

 

 

 

 

Der var sejr til en syditaliensk vin fra Puglia i denne uges test. 

"Den er som navnet indikerer, lavet efter ”appassimento” metoden. Ved appassimento metoden tørres druerne enten på eksempelvis stråmåtter, som det kendes fra Amarone, eller på vinstokkene – en metode som ofte benyttes i det syditalienske. Under tørringen mister druerne en stor del af vægten, hvilket intensiverer smagen og giver den de karakteristiske rosin noter. De er også at finde i vindervinen, som er en vaskeægte pleaser til lavpris med varm næse med noter af brombær og røg og fyldig mund med bløde toner af kirsebær, rosiner og blåbær tilsat lidt peber, tobak og læder. Den kan ikke narre nogen til at tro, at det er en Amarone eller Ripasso, men det behøver den heller ikke for den er ganske imponerende - ikke mindst til prisen - i sig selv. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinavisen 5 ud af 5 stjerner: Indbydende rødvin, lavet efter appassimento metoden med de tørrede druer. Der er dejlig frugt med noter af vinrabarber og honning. Dertil en syre, der giver vinen friskhed. Det er en vin, der er nem at drikke, og som mange vil synes om.

 

Luca Maroni - 95 point.

The Vine is on its highest level of softness, tannin and acid, hints after blackberries and spicy notes are harmonious united. A great Wine; full, rich, clear –Just excellent. /2016

 

 

Kommentarer 0


Kunder der har købt dette produkt har også købt