RessÚ Blanco 2017

RessÚ Blanco 2017

59,00 Kr

Vejl. udsalgspris 59,00 Kr

Ingen bedømmelse
Stk.

Liflig spansk hvidvin

 

Ugens testvinder er fra Catalonien og fremstillet på garnacha blanca. Det er den grønne variant af garnacha tinta (måske bedre kendt som grenache noir) og findes også i f.eks. Frankrig som grenache blanc. Det er ikke så almindeligt at se den på egen hånd, for den har tendens til at give fyldige, syrefattige vine med høj alkohol. Det er dog ikke tilfældet i Ressò fra Cofoma, som godt nok ikke har voldsomt megen syre, men dog fremstår frisk og velafbalanceret med beherskede 12,5 procent alkohol. Frugten er til den modne, let kandiserede side med toner af melon og abrikos og bagest et lille strejf af vingummi. Men der er også præg af friske mandler og lidt krydderurter.

Middelfyldig, ret intens hvidvin med let eksotiske frugttoner, et strejf af mandel og en afsluttende stenagtig tørhed. Relativt enkel, men med god tæthed og lidt kant. Den er velegnet til lidt fyldigere fiskeretter eller lyst fjerkræ uden al for megen syre og f.eks. nødder/mandler og krydderurter involveret. Drik den kølig for at understrege vinens friske side.

 

Josep Masachs

Det var i starten af det sidste århundrede, Masachs familien begyndte at dyrke druer på deres ejendom beliggende i Vilafranca del Penedès, et vinområde par excellence, hvor dyrkning af druer allerede var blevet indført under Romerriget.
I dag, producerer Masachs fortsat vine på deres Monsarra ejendom med den samme entusiasme og høje kvalitet som har været deres adelsmærke og kendetegn siden grundlæggelsen.

 

Kommentarer 0