Tange-Gérard Blanc de Blancs 2011

Tange-Gérard Blanc de Blancs 2011

269,00 Kr

Vejl. udsalgspris 269,00 Kr

Baseret på 1 anmeldelse
Anmeld produkt - Se anmeldelsen
Stk.

100 % Chardonnay
 
En champagne som repræsenterer den bedste kvalitet som dette terroir kan tilbyde i Blanc de Blanc. En årgangschampagne lavet på udvalgte druer, i dette tilfælde 100 % Chardonnay.

Smagenote: Lys gylden strå med meget fine bobler. Jasmin, toast og smørkarakter I næsen. I munden en fornemmes en vis sødme fra frugten, som har udviklet sig med den lange flaskelagring på gærresterne.Medium kraftig krop med en cremet tekstur af bivoks og citron. En fantastisk afbalanceret champagne.

Velegnet til aperitif, fiskeretter og salater, eller drik den og ny den uden mad. 

Historie
Ægteparret Solveig Tange og Alain Gérard driver i fællesskab domainet.
Ingeniør og forretningsmand Alain Gerard, overtog i 1997 de første af familiens parceller som weekendbonde. Den danske journalist Solveig Tange flyttede i 2003 til Champagne, og da de fik muligheden for at realisere deres fælles drøm om at blive fuldtidsvinbønder gennem en udvidelse af parcellerne, introduceredes domainet Tange-Gérard i 2009.
 
Domainet
Alain og hans to søstre ejer tre ha beplantet primært med Chardonnay og Pinot Meunier samt lidt Pinot Noir. Vinstokkene er plantet i starten af 1960erne og ind i 1980erne, og er mellem 30 og 50 år gamle, hvilket stadig giver en god balance mellem alder og høstudbytte.

Det er ved hårdt arbejde i markerne året rundt, at Alain og Solveig blandt andet gennem beskæring, opbinding og udtynding får vinstokkene til at yde deres bedste.Domainets egen, originalt designede etiketter med klare identifikationsfarver og varemærket - den syvtakkede stjerne - påsættes i hånden. 
 

Kommentarer 1


  • Anmeldt af