3 gode råd til din julevin.

Oprettet d.

Vi vil lige komme med 3 små gode råd eller forslag til dig der har ansvaret for det måske vigtigste juleaften, nemlig vinen. Vinen til dette måltid vi har set frem til.

 

Det kan jo godt blive smålunt sådan en juleaften, levende lys overalt, en brændeovn der står og buldrer og ja, I kender det nok.  Så kom gerne vinen på køl, ikke så den er kold men gerne en 16-18 grader på den måde vil du få det optimale ud af vinen og samtidigt vil det virke en smule friskt og svalende når du nyder vinen sammen med al den varme mad.

 

Et lille råd mere. Når du sikkert har brugt lang tid på at finde den rette vin så lad den lige få noget luft inden du hælder den i glasset. Det er altså ikke nok, at du åbner den og lader den ”ilte” da det er begrænset hvor meget luft du reelt blander med vinen.

 

Så derfor. En time eller halvanden før du skal nyde vinen så hæld den gerne på karaffel, i en skål eller en kande og lad den få luft i denne beholder i en 20-30 min. Vinen bliver blandet med luft og det gør at du åbner vinen og alle indtrykkene kommer frem i vinen. Hæld den gerne tilbage og lad den ”hvile”. Det du kunne gøre var at sætte den i køleskabet så den har en 16-18 grader som vi nævner i det første råd.

 

Et sidste råd er, at har du 1, 2 eller 3 forskellige vine denne dag så start med de mildeste først. Smagsløgnene bliver bombarderet med smagsindtryk og jo mere mættede jo mere krævende bliver de. Så vent med den tungeste og kraftigste vin hvis der er flere I skal smage ellers vil det igen være skønne spildte kræfter og ikke mindst penge.

 

Held og lykke med projektet!

Fra Lars & Esben