Årets vinaukton - Hospices de Beaune slår ny rekord

oprettet d.

Årets vinaukton - Hospices de Beaune slår ny rekord
En af de vigtigste vinauktoner på vinåret. Det er nemlig når årets høst i Bourgogne skal prissættes. Bourgogne er et område hvor nogle af verdens fineste og dyreste vine kommer fra. Der er altid meget stor bevågenhed på netop denne auktion.

Hvordan har forholdene så været i Bourgogne i år? Det er ret afgørende for interessen samt hvad vinen kan indbringe de enkelte producenter. Vejret har været godt i området i 2015, en varm og tør sommer med et tidligt forår samt køligere temperaturer hen mod høsten. Det skulle sikre et forholdvist højt syreindhold. Det skulle eftersigende være nogenlunde optimale forhold for druerne i området der jo domineres af Pinot Noir druen. En skrøbelig en af slagsen, den er svær at dyrke.

Omsætningen slog alle rekorder og den var næsten 40% højere end sidste år. Det kunne tyde på at 2015 bliver en meget dyr omgang at få fingerne i. Det unikke ved auktonen er at den ikke sælges på flasker med etiketter som man kender det fra andre auktioner. Det sælges på fade, hvert fad indeholder ca. 288 flasker prisen for dette fad var 480.000 euro eller 3.600.000 kr. Altså en kostpris pris pr. flaske på 12.500 kr. Den bliver en af del dyre i vinhandlen men det er samtifigt også ofte et investeringsobjekt. Det var et fad fra Corton Renards Grand Cru kaldet "Presidentens fad" der blev det dyreste. Gennemsnitsprisen for et fad var 146.000 kr, altså en kostpris på ca. 500 kr. pr. flaske i gennemsnit. Der var ialt 575 fade under hammeren, fordelt på 117 hvide og 485 røde. 

Købmænd eller "negocianter" stod for 60% af indkøbet og her var europa godt repræsenteret med 76% mens asiaterne stod for 19%. Man har tidligere været meget bange for de meget købestærke kinesere ville ødelægge priserne eller sende dem helt på himmelflugt som det er sket i Bordeaux tidligere.

Video om Hospice de Beaune auktionen og Bourgogne - en lille kort version.

 


 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar